Outplacement

Outplacement

Soms is het onvermijdelijk om afscheid te nemen van medewerkers. In dergelijke situaties is het essentieel voor uw bedrijf dat de betrokken medewerkers goed terecht komen. Dat biedt namelijk rust in de rest van het bedrijf en is positief voor het bedrijfsimago. Een outplacement traject is hiervoor vaak een goede oplossing.

In een outplacement traject bij Gap Year Holland staan respect en persoonlijke aandacht centraal. Tegelijkertijd wordt er een nadrukkelijk appèl gedaan op het nemen van eigen verantwoordelijkheid en op het zelfsturende vermogen. De bedoeling is uiteraard dat de kandidaat zo spoedig mogelijk een passende nieuwe baan vindt.

In outplacement trajecten bij Gap Year Holland wordt goed onderzocht waar de kandidaat het beste past, waarna een strategie wordt bedacht voor bemiddeling. Daarna ontvangt de kandidaat coaching en hulp bij sollicitaties om de kans van slagen zoveel mogelijk te vergroten.

Wanneer de situatie bij de werkgever niet meer optimaal is kiezen steeds meer werknemers voor een constructief outplacement traject. Een prima uitgangspunt. Met een gedegen onderzoek en individuele begeleiding leiden wij de werknemer naar een nieuwe baan.

Gap Year Holland heeft hiervoor de methodiek van de 4 I´s ontwikkeld!

Wanneer outplacement?
°Als er werknemers moeten afvloeien als gevolg van een reorganisatie bij een bedrijf
°Als het voor de werknemer niet meer mogelijk is optimaal te functioneren binnen het bedrijf
°Als er sprake is van een onoplosbaar arbeidsconflict.

Waarom outplacement?
Outplacement is kostenbesparend en voorkomt verspilling van tijd en energie
Door outplacement toe te passen ontstaan er geen nadelige effecten vanuit de verhouding tussen werkgever en werknemer bij een arbeidsconflict.
De werknemer krijgt alle noodzakelijke aandacht.
Het Gap Year Holland Outplacement Traject is op individuele basis en ziet er als volgt uit:

Inventarisatie
Interpretatie d.m.v. testen
Reflectieonderzoek
Implementatie
Netwerk- en CV training
Intelligentie (Meeloopdagen bij bedrijven – organisaties)

In de begeleiding wordt aandacht besteed aan o.a. het herstel van zelfvertrouwen, afronden van het rouwproces, emoties en perspectief. Inzichtelijk maken van de vaardigheden, capaciteiten, interesses, ambities en persoonlijkheid.

Gap Year Holland is geregistreerd bij het Register BKA ; Registratie van gekwalificeerde beroepskeuze- en loopbaanadviseurs.

ontdek jouw keuze voor de toekomst Sluit je aan op Facebook!