IRO

IRO Procedure

Gap Year Holland verzorgt uw re-integratie naar een eigen bedrijf
Heeft u een WW, WIA, Ziektewet of WWB uitkering en heeft u voldoende kennis en ervaring in een bepaald vakgebied en ook genoeg energie om ervoor te gaan, dan kan het ondernemerschap een mogelijkheid zijn.
We spreken dan over re-integratie naar een eigen bedrijf. Door de doelgerichte en persoonlijke aanpak van Gap Year Holland bent u aan juiste adres.
De kosten van het gehele traject worden bij goedkeuring volledig door de uitkeringsinstantie vergoed.

Individuele Re-integratie Overeenkomst (IRO)
De wet maakt via het zogenaamde “Individuele Re-integratie Overeenkomst” mogelijk dat u zelf kunt kiezen met welk re-integratie bureau u zaken wilt doen.
Werkzoekenden die al meer dan 6 maanden WW krijgen, een Wajong- of WAO-uitkering ontvangen, kunnen zelf een reïntegratiebedrijf uitzoeken. Als re-integratie bedrijf helpen we je op alle mogelijke manieren bij het vinden van werk, via een zogenaamde IRO. IRO staat voor Individuele Re-integratie Overeenkomst.
Ook sommige gemeenten bieden deze mogelijkheid voor mensen met een bijstandsuitkering middels een persoonsgebonden budget (PGB). Als je voor een IRO of PGB in aanmerking wilt komen, stippelen we samen met jou een persoonlijk traject uit.

Het traject begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een bedrijfsadviseur bij jou in de buurt. Via deze website kan je zelf de bedrijfsadviseur kiezen en een eerste gesprek regelen.
Als de kennismaking bevalt, ga je met je bedrijfsadviseur aan de slag om je persoonlijke IRO-plan te maken: wat is er voor nodig om zo snel mogelijk de juiste voorbereidingen te treffen bij het starten van een eigen bedrijf.
De basis van het IRO-traject bij Gap Year Holland is intensieve persoonlijke begeleiding.
In de eerste maanden heb je wekelijks een persoonlijk gesprek met je bedrijfsadviseur.

Grote voordelen om een IRO via Gap Year Holland te volgen zijn:
Het IRO-traject kan je volgen bij een bedrijfsadviseur die bij je in de buurt zit.
De bedrijfsadviseur staat garant voor een individuele, intensieve en persoonlijke begeleiding.
Gap Year Holland beschikt over een lokaal netwerk van organisaties die van pas komen bij startend ondernemerschap
Gap Year Holland kan u de procedures rond “IRO” goed uitleggen en u volledig begeleiden langs alle benodigde instanties. Gap Year Holland heeft een landelijk netwerk hiervoor tevens hebben we een goed beeld van de specifieke marktsituaties in alle regio’s.

Maak een vrijblijvende afspraak met Gap Year Holland

Wilt u een persoonlijk advies omtrent de mogelijkheid van het re-integreren naar een eigen bedrijf. Overtuig jezelf van onze aanpak, kun je vrijblijvend een afspraak maken met één van de bedrijfsadviseurs.

Of bel naar 020 – 893 25 69 of 06 – 27 06 27 79 en informeer naar de mogelijkheden voor hulp bij re-integratie en de IRO. Vragen per e-mail kan ook: info@gapyearholland.nl

ontdek jouw keuze voor de toekomst Sluit je aan op Facebook!