Fiscaal

Zijn de cursuskosten fiscaal aftrekbaar?

De cursist betaalt zelf de cursuskosten

Wanneer de cursist zelf de cursuskosten betaalt, zijn de kosten over het algemeen niet aftrekbaar in de aangifte inkomstenbelasting. In bijzondere persoonlijke omstandigheden zouden de kosten wellicht wel aftrekbaar kunnen zijn als scholingsuitgaven onder de ‘persoonsgebonden aftrek’ vallen. Wij raden u aan advies in te winnen bij een fiscaal deskundige. Meer informatie kunt u ook vinden op de website van de Belastingdienst

De ouders betalen de cursuskosten

Wanneer één van de ouders van de cursist de cursuskosten betaalt, zijn de kosten mogelijk aftrekbaar in de aangifte inkomstenbelasting van de ouder. Namelijk, indien de cursist jonger dan 30 jaar is, als deze niet in staat is om (volledig) in zijn eigen levensonderhoud te voorzien en er geen recht op kinderbijslag of studiefinanciering bestaat, dan zijn de kosten onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar als ‘uitgaven voor levensonderhoud kinderen jonger dan 30 jaar’. Wij raden u aan advies in te winnen bij een fiscaal deskundige. Meer informatie kunt u ook vinden op de website van de Belastingdienst:

Heeft u specifieke vragen met betrekking tot de fiscale aftrekbaarheid in dit verband kunt u eveneens contact opnemen met administratiekantoor Vreeman te Purmerend (T. 0299/43 84 28).

wat gaan we doen ontdek jouw keuze voor de toekomst meld je aan Startdata De keuze en ik Sluit je aan op Facebook!